Vinterbrev

Till alla bostadsrättsinnehavare i Brf Sundby 1

Härligt att det äntligen har blivit riktig vinter, i Äppellunden är det nu full fart på pulkaåkningen med massor av rödkindade glada barn!!
Här kommer en massa information som är till nytta för oss alla!

Råttor

I Bromsten har de nu påbörjat arbetet med den nya Bromstensstaden, när de började gräva på de gamla industriområdena där så behövde alla de råttor som bott där ta till flykten. En del av dem har kommit till oss vilket inte är trevligt på något sätt. Då det visade sig att de gärna håller sig nära våra hus så har vi slutit ett treårsavtal med Nomor som är ett skadedjursbekämpningsföretag. De har nu satt ut 6 stycken betonglådor där de med jämna mellanrum fyller på med råttgift. Visar det sig att någon av betonglådorna inte får några besök av hungriga råttor så flyttar de på den till ett annat ställe.
Det är superviktigt att vi inte matar fåglarna i närheten av husen då fågelmat/frön innehåller k1-vitamin som är ett motgift mot råttgiftet, dessutom lockar allt skräp efter matningen till sig råttorna.

Jordfelsbrytaren

I våra proppskåp finns en jordfelsbrytare som kan slå av strömmen i lägenheten. Om det händer så är det bara att vrida upp den igen i läget som på bilden. Sedan gäller det ju att ta reda på varför den slagits av, det kan vara överbelastning men också en lite trasig apparat i hemmet.

Föreningsstämman

Vi håller alla tummar och tår för att denna pandemi ska vara över när det är dags för vår föreningsstämma som förmodligen kommer ligga någon gång i vecka 20, annars får vi göra som i våras och träffas utomhus.
I år kommer vi att ta upp anmälan till stämman och ni kommer också få be om en papperskopia av årsredovisningen då vi av flera skäl nu väljer att ha årsredovisningen digitalt. Den kommer att finnas på Sbc-sidan dit alla har en inloggning och skriva ut den. Mer info om detta kommer lite närmare våren.

Elbilsplatser

Uppe på den övre parkeringen på Emundskroken finns det två längor med parkeringsplatser. En till höger (med vändplanen i ryggen) som bara består av platser under tak, och en till vänster. Den senare har två platser med tak direkt efter det lilla huset med cykelrum och pappersåtervinning. Sen följer sex platser ”ute”.

Dessa sex platser är förberedda med stolpar och uttag för elbilsladdning.

Styrelsen har beslutat att upplåta dessa platser till boende i föreningen som önskar kunna parkera och ladda sin/sina elbilar.

Principen är den, att en plats tilldelas en specifik adress, d v s en plats per bostadsrätt. Förutsättningen är såklart att man har en el- eller hybridbil. Platsen blir efter tilldelning adressens egen plats.

För den tilldelade platsen utgår en extra avgift om 245 kronor/månad. Avgiften täcker kostnader för det system som krävs för stolparna och registrering av förbrukad energi, den RFID-tagg som krävs för att aktivera laddning samt utgör även en avgift för att erhålla en egen parkeringsplats. Avgiften läggs på respektive bostadsrätts hyresavi. Om avier redan skickats ut för en månad eller flera, läggs avgiften retroaktivt på nästkommande utskick.

Den energi som förbrukas för laddning (det man laddar sin bil med) faktureras i efterhand till självkostnadspris enligt samma princip som ovan. För närvarande är priset 77 öre/kWh (exkl moms).

För att erhålla en plats behöver man ta kontakt med mig/Kim Bäckström, för att göra upp om en lämplig tid då jag kan överlämna en tagg för upplåsning/aktivering av laddningsstolpen på den plats man tilldelas.

Samtidigt behöver jag en e-postadress, vilken tillsammans med taggen kommer att används för det konto som skapas i systemet för respektive bostadsrätt.

På kontot registreras all data vid laddning; systemet registrerar när laddning sker och vilken mängd energi som förbrukas vid varje tillfälle. Vid varje månadsslut summeras förbrukningen och skickas till SBC för att läggas på kommande hyresavier. Detta innebär alltså att kostnaden för förbrukad energi kommer ”släpa efter” kvartalsvis (eftersom avierna skickas ut på det sättet).

Nu när dessa platser nu börjar tilldelas boende förändrar detta samtidigt våra parkeringsregler, på sådant sätt att de tilldelade platserna blir ”privata”.

Hitintills har jag räknat ihop till tre adresser som önskar få tillgång till varsin plats. Därför är plats nummer 1, 2 och 3 särskilt utmärkta med elbilsskylt (se bifogad bild). Dessa kommer kompletteras med ytterligare ett anslag, där det framgår vilken adress platsen tillhör.

På de platser som skyltas med elbilsskylt och adress, är det alltså INTE tillåtet att ställa sig (om man inte bor på den specifika adressen).

Styrelsen kommer inte kunna agera parkeringsvakter, utan vi boende måste allihop ta eget ansvar för att inte ”felparkering” sker – på samma sätt som vi alla måste rätta oss efter de övriga parkeringsregler som finns för föreningen. En uppdatering av reglerna på föreningens hemsida kommer att ske inom kort.

I samband med uppsättningen av laddningsstolparna har det även gjorts förberedande arbeten, för att på ett enkelt sätt kunna utöka antalet platser även i den ”högra längan” under tak.

Behöver man en plats så meddelar man det via vår mail  info@sundby1.se


Facebook

Vi har en facebooksida som heter BRF Sundby 1, gå gärna med i den, där kommer all information ut snabbt och där kan även ni göra inlägg, t ex. ”Vem vill ses i pulkabacken i eftermiddag?”, ”Är det någon som vill ta över vår fåtölj som vi tänker slänga?”, ”Har någon sett min bortsprungna hund/katt?”  Man kan lägga ut lite fina bilder från t ex pulkabacken. Viktigt är att hålla god ton och administratören har rätt att ta bort opassande inlägg. Inga personangrepp och klagomål på t ex styrelsearbete eller grannar görs givetvis på vår mail.

Nu hoppas vi att det härliga vädret håller i sig och att vi alla håller oss friska! Håll i och håll ut, snart får vi vaccin!!

Med vänlig hälsning

Styrelsen Brf Sundby1

Det här inlägget postades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.