Till alla bostadsrättsinnehavare Brf Sundby 1


Höststädningen
Nu har vi höst i kvadrat och vi vill börja med att tacka alla som hade möjlighet att delta! Nu är det fint


i hela området och cykelrummet uppe på Emundskroken har fått sig ett riktigt lyft med krokar längs hela taket. Om du vet med dig att din cykel kommer vara oanvänd under vintern så är det toppen om du hänger upp den så de som cyklar året om får det lättare att ta ut och ställa in sina cyklar. Vi måste också be er som har barnens sparkcyklar i cykelrummen att ställa dem i eget förråd då de ofta krånglar till det.

Budgetarbete
Med hösten kommer också styrelsens budgetarbete och vi har slitit många kvällar med budgeten för 2004

Tyvärr är vi tvungna att höja avgifterna med 10 % från den 1 januari 2024 för att få en budget i balans. Vi sätter just nu om två av våra lån och ränteläget är inte till någon fördel.


Parkering
Som vanligt behöver vi påminna om att alla tänker till när ni parkerar. Längs med hela Emundskroken
finns det platser där två hjul ska stå en bit in, mellan dessa parkeringar är det inte tillåtet att stå eftersom man då står för långt ut och i vägen för större fordon som behöver komma förbi. Det är självklart inte heller tillåtet att stå på gräsmattor och trottoarer.
Ni som har en hyrd elbilsplats MÅSTE använda den som parkering även om ni inte ska ladda annars nyttjar ni två parkeringar vilket ställer till det för era grannar som får ännu svårare att hitta en parkering. M.a.o. det är inte tillåtet att parkera en bil som har en hyrd parkering på någon annan plats inom föreningen!! Självklart kan man parkera kortare stunder för lastning etc.
Om du vet att din bil kommer stå still en längre period, t ex vid semesterresa, så använd gärna parkeringen nere vid bandyplanen.


Våtrumsrenoveringar
Vi har ett avtal med Projektledarna som har till uppgift att följa hela renoveringen för att säkerställa
att allt blir rätt gjort för att undvika dyra vattenskador. Vid varje vattenskada får föreningen (alltså vi alla) stå för en självrisk på nästan 200 000 kr vilket vi naturligtvis vill undvika. Föreningen ansvarar för ledningar som ligger utanför lägenheten men, vi vill förtydliga att
branchförbättringar vid våtrumsrenoveringar bekostas av lägenhetsinnehavaren då ni själva valt att renovera.


Våra informationskanaler
Vi har en styrelsemail, info@sundby1.se vi finns på Facebook, Brf Sundby1 och vi har en chatt på Messenger, Allmän chatt BRF Sundby 1


Vinter, jul och nyår
Tänk på att trampa runt lite i snön hos era bortresta grannar för att undvika buset. Glöm inte att släcka ljusen när ni går hemifrån och använd inte raketer till nyår inom bostadsområdet!


Men hopp om en vit och vacker vinter!

Styrelsen Brf Sundby 1

Det här inlägget postades i Info. Bokmärk permalänken.