Vårbrev Mars 2024

Hej!

Välkomna alla nya bostadsrättsinnehavare, hoppas ni ska trivas bra i vårt fina bostadsområde.

Nu lämnar vi en ganska sträng vinter bakom oss och ser fram emot en härlig vår! Med våren kommer årsstämma och vårstädning så nu finns det en del datum att hålla reda på.

Vårstädning

Vårens städdag infaller den 20 april. Vi ses som vanligt uppe på vändplanen på Emundskroken kl 10 för att fördela arbetet, sedan ses vi igen vid vändplanen för lite mingel och korvgrillning. En härlig dag när vi alla får möjlighet att bekanta oss med både nya och gamla grannar!

Föreningsstämma

Årets stämma äger rum den 16 maj kl 19:00 uppe på lekplatsen mellan Oskarsvägen och Ladbacksvägen (vid regn flyttar vi ner i en carport), kallelse med ev motioner kommer.
Motioner till stämman måste vara styrelsen tillhanda senast den 7 april. Det går bra att lämna ev motioner på mail info@sundby1.se  glöm inte att skriva namn, telefonnummer och adress i mailet.

Soprummen

Nu har alla sopkärl tvättats, det är jätteviktigt att inte bygga berg i kärlen! Är det fullt så är det fullt och då tar man nästa. Skulle alla matkärl vara fulla så blir alla glada om ni inte bara kastar papperspåsen i de andra kärlen utan lägger den i en försluten plastpåse först så håller vi kärlen rena lite längre.

Kartonger är inte förbjudet att slänga i hushållssoporna men det finns en återvinningsstation nere vid Gamla Bromstensvägen som är ett bättre alternativ. Små kartonger som ändå slängs i hushållssoporna måste plattas till ordentligt för att inte ta upp en massa plats. Ibland hittar vi intakta kartonger, glasflaskor etc som bara är inställt i soprummen och man undrar då hur man tänkt, att någon annan ska ta hand om det? Ju mer ansvar var och en tar desto finare område får vi och håller dessutom onödiga kostnader nere.

Lekplatsen

Lekstugan i parken är populär och välbesökt av våra barn men vi vill än en gång uppmuntra föräldrar till barn som leker i den att hjälpa och visa barnen hur man bör lämna stugan efter lek. Det är så tråkigt när allt ligger slängt huller om buller i hela parken och dörren står på vid gavel. Ju ordentligare den sköts desto längre kommer den (och alla saker) att hålla. När ni som vuxna är där får ni mer än gärna plocka bort sådant som är trasigt så inga barn gör sig illa på det.                                                                                                                                                           

Målning av våra hus

Vi har nu skrivit avtal med Herrängens måleri AB som kommer att slutföra arbetet med fasadmålningen av våra hus.

De kommer att starta så snart vädret tillåter och de hus som är i startgroparna kommer att få info i brevlådan en tid innan med info om vad som behöver göras innan ställningarna ska på plats.

Företaget är större än det förra vi hade så de kommer att kunna måla alla hus i sommar om bara vädret är med oss vilket vi hoppas på!

OVK och stamspolning

Nu har vi delat ut påminnelser till er som fick anmärkning på något men ännu inte meddelat att avvikelserna är åtgärdade. Nu ser vi fram emot att allt blir gjort så att vi kan lägga förra årets kontroller till handlingarna.

Elbilsplatser/ parkering

Lite återkommande tjat som avslutning!

Åter igen vill vi påminna om att om man har en elbilsplats så är det viktigt att man utnyttjar den och inte tar upp andra platser.
När ni (om ni måste) parkerar i vändplanen uppe på Emundskroken så är det superviktigt att ni inte ställer bilen framför gångvägen upp till Ladbacksvägen då den är en utrymningsväg och måste hållas fri till förmån för ambulanser och brandbilar. Det är inte tillåtet att parkera bilen på trottoarer och gräsmattor vilket nog alla vet? Platsen mellan trapporna på Emundskroken, ner mot Gamla Bromstensvägen, är inte heller en parkeringsplats!

Nu hoppas vi på tidig och solig vår så ses vi på vårstädningen!

Styrelsen Brf Sundby 1

Det här inlägget postades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.