Fasadmålning Brf Sundby1

Hej,

Nu är det dags för fasadmålning enligt vår underhållsplan.

Denna information riktar sig i första skedet till boende på Emundskroken. Målningsarbetet kommer utföras av Applikator måleri, vilket är samma firma som utförde senaste fasadmålningen i föreningen.

Arbetet beräknas starta i slutet på April eller början på Maj, startdatum är väderberoende. En preliminär tidsplan för varje hus kommer att skickas ut till er i dagarna. Fasadmålningen kommer ske i tre etapper fördelat på år:

2023-Emundskroken
2024-Ladbacksvägen/Oskarsvägen
2025-Ekstocksvägen

Tidsplan 2023:

Fasadmålningen avser hela fasaderna på husen, förråden samt carportar. För att arbetet ska kunna utföras på ett korrekt och fackmannamässigt sätt så vi har gällande garantier så krävs det vissa förberedelser från de boendes sida. Då byggställningar kommer sättas upp runt husen så är det viktigt att vi ser till att plocka bort så mycket saker som möjligt för att förenkla för byggarna



• Terassmarkiser på altanerna behöver plockas bort, dock kan fästena sitta kvar på väggen.

• Mindre markiser som sitter vid fönster kan sitta kvar i sin helhet.
• Utanpåliggande kabeldragning måste tas bort, (notera att dessa fortfarande kan vara kopplade så länge som de är frigjorda från vägg så att man kommer åt att måla bakom. Har man dragit elen genom väggen och direkt ut till en dosa/uttag/fasadbelysning mm så kan denna sitta kvar i sin helhet.

Se exempel:

Kabel dragen genom vägg, dosa/uttag/fasadbelysning kan sitta kvar i sin helhet.

Kabel dragen utanpå vägg, dosa/uttag/fasadbelysning och kabel behöver frigöras från vägg.

• Växtlighet närmast fasaden behöver antingen tas bort eller på annat sätt ”vikas undan” så målarna har ca 50cm fritt till fasaden.
• Övriga detaljer såsom blomlådor, prydnader mm behöver plockas ner från fasaden.
• Spikar, skruvar och liknande fästbeslag som inte används behöver plockas ner från
fasaden.

Ovan nämnda punkter behöver vara utförda senast 1vecka innan arbetet drar igång på just erat hus. Vill man så kan man få hjälp med ovan punkter av Applikator måleri mot en kostnad, notera att föreningen inte är inblandad i denna process. Boende bokar hjälp själva och blir direktfakturerade av Applikator måleri.

Applikator debiterar: 465:- / tim + moms.


Kontaktperson för bokning av hjälp samt frågor gällande fasadmålningen:

Roger Wineström

Mobil: 073 38211 05

Applikator Måleri AB

/Styrelsen BRF Sundby1

Det här inlägget postades i Obligatorisk läsning. Bokmärk permalänken.