Vårbrev 2023

Sundby 20230228

Hej alla medlemmar i Brf Sundby 1

Först av allt vill vi hälsa nya medlemmar välkomna till vår fina förening! Glöm inte att titta in på vår hemsida mellan varven, vi har också en Fb-sida som används då och då.


Parkeringar
Nu finns det en hel rad med nya elbilsplatser vid den nedre parkeringen på Emundskroken, det är bara att höra av sig om man är i behov av en sådan.
Vi vill också passa på att påminna om att parkera klokt så alla kan ta sig fram!

Stamspolning och Ovk
Ni som fick anmärkningar på stamspolning eller OVK, glöm inte att åtgärda felen och maila styrelsen när det är gjort.


SBC
Sbc har en ny hemsida, Sbc Hemma, dit har vi som medlemmar tillträde. Där hittar man bra information och där kan man anmäla fel som man vill ha hjälp av Sbc med. Om ni går in på vår hemsida så finns det information om hur man går till väga för att komma in.


Målning av våra hus
Under våren kommer vi påbörja en ommålning av alla hus. Det är företaget Applikator som kommer att måla. De kommer ha en arbetsbod uppställd i föreningen under hela arbetsperioden. Målningen kommer vara uppdelad på tre år och de som kommer beröras i år kommer att få ordentlig information om vad som behöver göras innan i god tid.


Renovering av våtutrymmen
Om ni planerar att renovera våtutrymmen i lägenheten så måste ni meddela Projektledarna innan arbetet påbörjas. De kommer sedan hålla koll på att allt blir gjort på rätt sätt. En säkerhet både för er och för oss som förening för att minimera vattenskador. Kontaktuppgifter till dem finns på vår hemsida.


Nya avgifter för kallvatten
Då vi aldrig förändrat avgiften för kallvatten så är det nu dags att göra det eftersom föreningen går back varje på vattnet varje månad. Den nya kostnaden kommer att baseras per kvadratmeter.

Den nya vattenkostnaden blir då 248 kr/mån för de små lägenheterna och 415 kr för de stora.


Vårstädning
Nu kommer snart den härligaste dagen på året, när vi tillsammans förbereder vår och sommar på alla våra gemensamma naturytor. Det kommer finnas två containrar och som vanligt är det inte tillåtet att använda dem för eget bruk förrän efter städningen.

Vi ses den 22 april kl 10.00 uppe på vändplanen på Emundskroken och fördelar alla arbetsuppgifter. Efter utfört arbete, ca kl 12:30 så träffas vi åter på vändplanen och äter lite korv med tillbehör. Ju fler som deltar, desto finare kommer det bli!

Årsstämma
Den 25 maj kl 18:30 är det dags för årets föreningsstämma. Vi ses uppe på lekplatsen mellan Ladbacksvägen och Oskarsvägen, ta med er en stol om ni vill vara säkra på en sittplats.
Motioner till stämman ska vara inlämnade på mail senast den 23 april, kallelse till stämman delas ut första veckan i maj.


Efterlysning
Föreningen saknar röjsågen och trimmern som brukar användas på städdagarna. Det är två ganska stora orangea maskiner med tillhörande skyddsutrustning. Vet ni var de finns så får ni gärna höra av er till styrelsen. Vi antar att de hamnat i ett förråd sedan förra gången de användes.

Med hopp om en fantastisk vår och sommar!!

Styrelsen Brf Sundby 1

Det här inlägget postades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.